preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

STEM revolucija u našoj školi ide dalje!

Autor: Katarina Butković, 27. 2. 2017.

Nakon veoma uspješnog uključenja u Croatian Makers ligu, napravili smo i korak dalje.  Prijavili smo školu za projekt BBC micro:bit te nam je donirano 20 micro:bitova. No kako smo htjeli uključiti još više učenika iz naših škola u Josipdolu i Tounju, nakon što su Oštarci već uključeni u projekt, zatražili smo dodatan broj micro:bitova i iskreno se nadamo da će stići što prije. Radionica za mentore je održanja u Ozlju, te smo spremni za daljnje učenje, igru i programiranje s našim učenicima.

Ovim projektom stvara se aktivna zajednica nastavnika, kojoj su se pridružili učenici naše matične škole Josipdol te područnih škola Tounj i Oštarije na čelu sa ravnateljicom Anđelinom Božićević i mentoricama Anitom Poljak i Katarinom Butković. 

 

Ukratko, u siječnju 2017. pokrenuta je crowdfunding kampanja STEM revolucija za masovno uvođenje BBC micro:bit tehnologije u hrvatske škole. Cilj kampanje je reforma školstva u praksi, u STEM području, tako da svako dijete dobije primjerak najmodernije tehnologije i pripadajuću edukaciju. Hakiranjem sustava iz 19. stoljeća prečicom u 21.!

BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri upravo s ciljem masovne uključenosti u osnovnim školama, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima.

Iznimno jednostavan i pristupačan način korištenja i mogućnost bežičnog spajanja, te velik broj senzora omogućuju korištenje na razne načine u školama, uključujući i standardne predmete kurikuluma kao što su kemija, biologija, matematika, glazbeni i likovni odgoj i informatika.

Može se koristiti u osnovnim školama, na fakultetu, na izvannastavnim aktivnostima, kao i u srednjoj školi. Jednostavnost i svestranost ovog uređaja čine ga laganim i zabavnim polazištem djece za ulazak u digitalni svijet, ali isto tako može biti moćan alat za iskusne programere, dizajnere, umjetnike, znanstvenike i inženjere.

HVALA IRIM CROATIAN MAKERS TIMU!                                                                                                                                                                                                                                   Katarina Butković


fotogalerija
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju