preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

Glagoljaški susret

Autor: MIRJANA GRUBIŠIĆ, 22. 2. 2017.

Utorak, 21. veljače 2017. od 8:00 do 9:30 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Ogulinu upriličen je susret ogulinskih i oštarskih maćih glagoljaša, sudionika eTwinning projekta "Glagoljamo".

 Sudjelovali su učenici drugih, trećih i četvrtih razreda PŠ Siniše i Zrinka Rendulića iz Oštarija i PŠ Vojnovac ( OŠ Josipdol) te OŠ I.B.Mažuranić sa PŠ Jasenak.


U okviru kampanje "I ja želim čitati", a povodom Međunarodnog dana materinskog jezika, organizirana je i literarno-likovna radionica pod naslovom "Pjesma je lijepa slika" u kojoj su učenici, podijeljeni u grupe, ilustrirali u kolažnoj tehnici četiri lirske pjesme dvaju hrvatskih dječjih pjesnika: Grigora Viteza ("Ptičja pjevanka") i Stanislava Femenića ("Kišobran", "Maslačak šalje djecu u svijet" i "Pahuljice"). Radionicu je, uz pomoć učiteljica, održala knjižničarka Anita Brozović Šolaić.

 

Glagoljaška radionica i igraonica "Glagoljamo" jedna je od aktivnosti manifestacije Oštarski glagoljaški dani koja se od prošle godine održava u veljači na području Oštarija i šire s ciljem upoznavanja naše bogate, a neprepoznate baštine.

Maći oštarski glagoljaši već četvrtu godinu okupljaju djecu i odrasle u zanimljivim i kreativnim glagoljaškim aktivnostima zahvaljujući vrlo kvalitetnoj suradnji OŠ Josipdol PŠ Siniše i Zrinka Rendulića Oštarije, udruge DPD "Sveti Ivan Pavao II.", te župe Uznesenja Blažene Djevice Marije kao baštinika glagoljaških artefakata.


Priloženi dokumenti:
20170221_082940.jpg (4.03 MB)


CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju