preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

Posjet učenika osmih razreda Gradu heroja – Vukovaru

Autor: MIRELA MATOVIĆ, 25. 11. 2016.

Dana 21.11. učenici osmih razreda Osnovne škole Josipdol, Oštarija i Tounja u pratnji vjeroučitelja Josipa Anušića te učiteljica Snježane Brozinić i Mirele Matović uputili su se na dvodnevnu terensku nastavu u Grad heroja, Vukovar.

U sklopu projekta „Posjet osmih razreda Vukovaru“ učenici su obišli memorijalna mjesta u Vukovaru gdje su učili o vrijednostima Domovinskog rata i bitke za Vukovar.

Po dolasku u Vukovar, djelatnici Memorijalnog centra Domovinskog rata upoznali su nas   s vrijednostima Domovinskog rata i vukovarske tragedije te sa značajem pojedinih akcija i operacija u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Nakon toga uslijedio je smještaj u hostel „Dubrovnik“ te obilazak grada. U nastavku putovanja posjetili smo gradski muzej Vukovar i muzej Vučedolske kulture gdje su učenici mogli naučiti o povijesti, kulturi, umjetnosti, tradicijskoj, prirodoslovnoj i arheološkoj baštini istočne Hrvatske. Dan je završio prilično veselo jer su se učenici iz nekoliko škola koje su bile u posjetu Vukovaru družili u sklopu „disko večeri“.

Drugoga dana učenici su posjetili memorijalne lokalitete: Mjesto sjećanja - Vukovarska bolnica 1991., bivša vojarna 204. VU brigade, Spomen - dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, Vodotoranj, Spomen - dom Trpinjska cesta i Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata.

Školom mira završen je dvodnevni izlet učenika s ciljem da učenici iz Vukovara odu s razumijevanjem vrijednosti mira i tolerancije. Uslijedio je kratak Kviz znanja gdje su svoje snage u znanju izmjerili učenici naše škole Iris Božičević i Petra Juraić s nekoliko osnovnih škola Karlovačke županije. Čestitamo učenicama na zasluženom 4. mjestu te tako donijele još jednu zahvalnicu.

Fotogalerija
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju