preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

Robotika od ove školske godine i u našoj školi

Autor: Katarina Butković, 24. 11. 2016.

Od ove školske godina naša škola je postala bogatija za 5 malih robota, pitate se kakvih robota?! E, onda nastavite čitati.  smiley 


Objavljen je natječaj, kako obično sve i počne, nekoliko entuzijasta u školi vidjelo je slučajno natječaj i priliku da se pridruži projektu na čelu s ravnateljicom Anđelinom Božićević koja je i poslala potrebnu prijavu. Ne nadajući se previše skoro smo i zaboravili na to. A onda odjednom, zvr-zvr, halo-halo, Škola Josipdol? Da! Čestitamo, doniramo vašoj školi 5 robota za rad s učenicima! Našem oduševljenju nije bilo kraja. Preuzeli smo robote, otišli na potrebnu edukaciju i trebalo je krenuti u rad s učenicima. Kako, kada, gdje? Sto pitanja, ali na sve smo uspjeli pronaći odgovor! Robotika se održava u PŠ Siniša i Zrinko Rendulić, 2-3 puta tjedno, u popodnevnim satima. Voditeljica robotike je učiteljica Katarina Butković, a 5 odvažnih robotičara su učenici 7. i 8. razreda, Edi, Dino, Lea, Ante i Hrvoje. 
Postali smo članovi Croatian Makers Lige, i svaki mjesec do kraja ove školske godine sudjelujemo na natjecanjima, bilo on line natjecanje ili fizičko koje nam tek prethodi u prosincu i već se sad užurbano pripremamo!
Za sve detalje možete se raspitati u školi, doći pogledati naš rad, jer dugo bismo ovdje mogli pisati što sve radimo, koliko se pripremamo, ali nemamo više vremena, moramo krenuti programirati, jer roboti čekaju da im zadamo zadatak i da krenu. 
Na web stranicama škole Josipdol kao i na facebook stranici „OŠ Josipdol i područne škole“, moći ćete pratiti naše rezultate i pogledati slike i videa.
I da, za kraj, uskoro ćemo prezentirati naš rad i učenicima nižih razreda kako bismo otkrili još malih pametnih glavica zainteresiranih za robotiku! Tako da pratite nas i dalje, a do tada šaljemo jedan veliki robotski pozdrav!

KLIK za galeriju slika

 

 

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju