preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

Terenska nastava u Ogulinu povodom Dječjeg tjedna

Autor: Anita Poljak, 6. 10. 2016.

Prvi i drugi razredi Osnoven škole Josipdol i PŠ Siniše i Zrinka Rendulića Oštarije  obilježili su Dječji tjedan terenskom nastavom u Ogulinu, 4.listopada 2016. U sklopu terenske nastave u Ogulinu posjetili smo Javnu vatrogasnu postrojbu Ogulin, pekaru Makek, postolarski obrt Domitrović, Osnovnu školu Ivane Brlić - Mažuranić, Crveni križ Ogulin, željeznički i autobusni kolodvor Ogulin.  U JVP Ogulin dočekali su nas vatrogasci, upoznali  sa svojom djelatnošću, pokazali  opremu i demonstrirali izlazak na intervenciju. Puni dojmova uputili smo se dalje upoznavati i druga zanimanja.

 

Pekar nas je upoznao s procesom proizvodnja kruha i pekarskih proizvoda koje smo ujedno i degustirali. Postolar na je pokazao način izrade i popravaka obuće. Nakon kratke i  zanimljive prezentacije postolar je provjerio jesmo li bili dovoljno pažljivi te nas nagradio slatkišima koji su bili skriveni u čizmama na njegovoj polici.

Dječji tjedan smo obilježili posjetom Osnovnoj školi Ivane Brlić - Mažuranić gdje smo bili srdačno dočekani. Oslikavali smo dvorište njihove škole, gdje su nastali zanimljivi radovi kredom u boji.  Nakon lijepog druženja i okrijepe uputili smo se  prema Crvenom križu Ogulin gdje je za nas organizirana radionica izrade magneta.

Učenici prvog razreda posjetili su gradsku knjižnicu Ogulin. Ravnateljica ih je upoznala s načinom rada knjižnice, zabavili su se na dječjem odjelu te gledali i slušali slikovnicu Snjeguljica i sedam patuljaka.

Na povratku smo se kratko zadržali na željezničkom kolodvoru te se uputili na autobusni kolodvor otkud smo krenuli kućama.

Krećući se prometnicama grada Ogulina ponovili smo pravila ponašanja u prometu.

Terenska nastava je bila vrlo poučna i zanimljiva. 

Iva Košenski Belančić

Fotogalerija
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju