preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

Obilazak i darivanje škola od predstavnika Općine Josipdol

Autor: Anita Poljak, 7. 7. 2016.

Na početku zadnjeg radnog tjedna pred godišnji odmor u školi, ponedjeljak 4.srpnja 2016., našu školu su pohodili predstavnik općine Josipdol, načelnik Zlatko Mihaljević, u pratnji ravnateljice Anđeline Božičević. Ovom prilikom gost nas je darovao vrijednom opremom za potrebe izvođenje nastave. Od slijedeće školske godine učitelji će imati na raspolaganju novi projektor ze prezentiranje vizualnih sadržaja kakvih je sve više u modernoj nastavi, a za sate glazbene kulture i i druge potrebe dobili smo kvalitetniji CD player. Za navedenim sredstvima, i mnogim drugim potrebama, već duže vremena izražava se potraživanje, ali zbog štednje od mjerodavnih nismo dobili ništa.

Općina Josipdol je na ovaj način nastavila pomagati škole na svome području, za ugodnije i kvalitetnije školovanje svojih najmlađih. Hvala Općini Josipdol, načelniku Zlatku Mihaljeviću sa suradnicima koji su prepoznali naše potrebe i odgovorili ovim donacijama. Njima su prethodile i neke druge aktivnosti i donacije. Pred dan škole, uz svetkovinu sv. Josipa, općina je kupila i darovala pet laptopa potrebnih za sustav e-Dnevnik, tri laptopa školi Josipdol i dva Oštarijama. Još prije toga, u rano proljeće postavljene su rolete na sve učionice na istočnoj strani, a početkom školske godine, sredstvima općine pomoglo se stavljanju u funkciju zbornice i produženog boravka djece u nadograđenom predulazu škole, pa presvučeno igralište finim slojem asfalta... Nabrajanje bi moglo potrajati duže. U šetnji kroz učionice ukazali smo na potrebu žurnog brušenja i lakiranja parketa za koja nema novaca u materijalnim sredstvima škole, a naravno, nadugo i naširoko je pretrešena tema početka gradnje školske športske dvorane.

Načelnik je izrazio svoju spremnost pomaganja škole i ubuduće: "Ova sredstva samo su nastavak naše dosadašnje suradnje i najava buduće sukladno našim mogućnostima. Mi u općini, koji imamo djecu i unuke školskog uzrasta, rado se odazivamo i dijelom ispunjavamo vaša potraživanja. U osobi ravnateljice Anđeline Božičević imamo dobrog suradnika i direktan izvor informacija jer je ona vijećnik u općinskom vijeću već drugi mandat i sama mlada i puna žara. Većina nas je ocijenila da je ovaj vid pomoći naš prioritet u pomaganju školovanja kojim sredstvima pomažemo cijelu učeničku populaciju i njihovo modernije i kvalitetnije školovanja."

Danas je načelnik obišao tri škole: Skradnik, Josipdol i Oštarije, te slično darivao svaku. U svakoj je pri tome ostao u dužem, strpljivom, razgovoru s djelatnicima i razgledavanju prostorija i opreme. Učiteljice/lji nisu se ustručavali iznositi svoje želje i potrebe, kao da je pred njima resorna služba iz županije ili ministarstva.

Za školu Skradnik, ipak, ta "kuknjava" nje bila bez ploda. Zgrada škola Skradnik prokišnjava na jednom vanjskom zidu, kada su učiteljice uprle prstom prema tome mjestu, načelnik je okrenuo telefon i nazvao nekoga iz javnih radova po općini, i dogovoreno je da će već ovaj tjedan netko doći to sanirati. U toj školi je problem sa septičkom jamom gdje je otuđen poklopac jame od materijala gus. Načelnik je i to poslikao i uzeo mjere i zabilježio kao prioritet. A onda i nešto čemu se baš i ne raduju, sa školskih površina treba ukloniti sprave dječijeg igrališta koje ne zadovoljavaju stroge certifikate da bi bile u sklopu škole. Ovaj dio problema pokušat će riješiti, svojim angažmanom, angažirani roditelji školske djece, a općina će pomoći u traženju lokacije i drugim uslugama pri seljenju. Škola Skradnik imat će ove godine 20 učenika i kod njih je taj broj u porastu. Nije puno, ali srce veseli.

Škola Josipdol također završava radove u svlačionicama športske dvorane, koje je u cijelosti sufinancirala općina svojim sredstvima za radove koje su izveli domari škole Zorko, Milan i Božidar. Također, sada je "arsenal" projektora pojačan s još jednim novim projektorom i CD playerom. Jedna napomena, neki učitelji su bili toliko nestrpljivi da su svojim novcima kupili, ne tako jeftine, projektor i dali ga postaviti u školu za normalan i suvremen rad. Učiteljica Maja Stošić iskoristila je priliku da uruči Zahvalnicu u ime učeničke zadruge čiji je rad pomogla također općina. Itd., itd.

Fotogalerija
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju