preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

Paljenjem svijeća učenici OŠ Josipdol i područnih škola odali su počast svim nestalim,poginulim i ubijenim hrvatskim braniteljima kao i žrtvi Vukovara, Škabrnje, Saborskog, Slunja i svih gradova stradalih u Domovinskom ratu

Autor: Sanja Kurelac, 17. 11. 2020.

      Svake godine se 18. studenoga sjećamo tog velikog grada, grada heroja koji je podnio veliku žrtvu za slobodu naše domovine. Uvijek se sjetimo kolone prognanih Vukovaraca, patnje i bola na njihovim licima, slika razrušenog Vukovara, Ovčare, ubijenih i mučenih ljudi, Siniše Glavaševića i potresne „Priče o gradu“.

Bitka za Vukovar bila je najveća bitka Domovinskog rata. Vukovar 1991. nije branio samo sebe, već i cijelu Hrvatsku. Danas je važno znati i prenositi istinu o Domovinskom ratu. Trebamo uvijek biti zahvalni svim hrvatskim braniteljima koji su branili grad, i svima onima koji su dali živote za obranu Hrvatske. Iako se na spomen Vukovara osjeća velika bol, osjeća se i veliki ponos na grad koji je stajao kao branik Hrvatske. Istina o velikoj tragediji Vukovara i njegovih branitelja nikada ne smije pasti u zaborav.

 
Facebook škole
INFORMATIKA

 

         

Tražilica
Oglasna ploča
Korisni linkovi
 > Škole
 > MZO
 > AZOO
 > ettaedu
 > CARNetCMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju