preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

Vjeronaučna olimpijada u Slunju

Autor: Anita Poljak, 2. 3. 2020.

Ovogodišnje natjecanje Vjeronaučna olimpijada biskupijska razina održano je u Slunju 2. ožujka 2020. u prostorijama osnovne škole. Škola Josipdol je poslala tri četveročlane ekipe na na ovo natjecanje, po jednu iz Tounja, Josipdola i Oštarija. Ukupno 22 ekipe iz cijele biskupije koja se prostire kroz tri županije. Prvo mjesto je zauzela domaća ekipa iz Slunja, sasvim očekivano. Od naših ekipa Josipdol je zauzeo 7. mjesto, Tounj 16., a mlada simpatična četvorka iz Oštarija 22. mjesto. Svi su se dobro zabavili i družili. O nekim visokim rezultatima nismo ni maštali s obzirom da im je ovo prvo natjecanje. U svakom slučaju, zahvaljujemo im na odvažnosti, hrabrosti i htijenju pojaviti se na ovom natjecanju nakon puno priprema i učenja koliok je tko mogao, te time pronijeti ime svoga mjesta i svoje škole.

Među srednjoškolcima pobjednici su opet gimnazijalci iz Ogulina. Među njima nama jako dobro poznati dvojac, naši, Doris Božičević i Luka Krznarić. Čestitamo im za odličan uspjeh.

Ovo natjecenja je specifično po svojim pravilima. Svake godine za natjecanje se izabere jedna nova tema, dakle, gotovo da i nema dodirnih točaka sa školskim gradivom. Ove godine tema je bila: Sv. Vinko Paulski - Apostol milosrdne ljubavi. I za nju se tiskaju ili kopiraju skripte ili knjižice iz kojih se onda crpe pitanja.

Druga vlastitost: Ekipu čine četiri člana koji se kroz dvije provjere znanja plasiraju u treću završnu provjeru ako su bili među prvih pet u pojedinačnom testiraju, pa se potom zbrajaju bodovi, a druga provjera znanja se naziva tombola i nije nimalo zabavna i bezazlena kako joj ime sugerira. Prvih pet se bori u trećoj provjeri znanja za konačnog pobjednika koji se time plasirao na državnu razinu.
Facebook škole
INFORMATIKA

 

         

Tražilica
Oglasna ploča
Korisni linkovi
 > Škole
 > MZO
 > AZOO
 > ettaedu
 > CARNetCMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju