preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

Tajne tounjskoga podzemlja u Karlovcu

Autor: DRAŽEN VALENTIN, 22. 5. 2018.

Osmero učenika PŠ Lucije Capan iz Tounja utorak 22. svibnja provelo je u Vrbanićevom perivoju u  Karlovcu. Što su tamo radili?

Osmero učenika PŠ Lucije Capan iz Tounja utorak 22. svibnja provelo je u Vrbanićevom perivoju u  Karlovcu. Što su tamo radili? Naša škola ove godine provodi projekt „Tajne tounjskog podzemlja“,  u sklopu kojeg upoznajemo učenike s tounjskim spiljama i njihovim posebnostima. Ostvarili smo suradnju s Javnom ustanovom „Natura viva“, koja nas je pozvala da 22. svibnja sudjelujemo u Karlovcu na obilježavanju Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj.

Pripremili smo niz tekstova, slika, suvenira, plakata, prospekata te ukrasili štand na kojem smo upoznavali stanovnike Karlovca s ljepotama i posebnostima tounjskoga kraja, a naročito s tounjskim spiljama. Svima se jako dopao naš štand te su ga pohvalili. Snimila nas je lokalna televizija, a neki su posjetitelji donirali prilog za daljnje provođenje našeg projekta.

Učenici su imali i slobodnog vremena koje su iskoristili za sudjelovanje u raznim programima. Promatrali su oslikavanje klupa, gledali kroz mikroskop, no najviše im se svidjelo kad su zajahali konje i napravili krug parkom. Sve u svemu, bilo je to lijepo i korisno iskustvo za naše učenike. Nadamo se da će se ponoviti.


Priloženi dokumenti:
IMG_1690.JPG (4.15 MB)
IMG_1677.JPG (4.61 MB)


CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju