preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

Uključili smo se u projekt Sat kodiranja (Hour of Code)

Autor: Anita Poljak, 7. 12. 2017.

Sat Kodiranja globalni je pokret kojeg čine deseci milijuna učenika u preko 180 zemalja. Mogu svi kodirati od 4 do 104 godine. Programiranje pomaže njegovanju vještine rješavanja problema, logike i kreativnosti. Projekt se ove godine održava u Tjednu informacijskih znanosti, od 4. do 10. prosinca 2017. Prvi puta ove godine u ovaj projekt uključili su se učenici područne škole u Tounju od 5. do 7. razreda i Mali informatičari iz 4. razreda. Obilježavanju globalnog događaja pod nazivom Hour of code/Sat kodiranja pridružili su se i učenici od 5.-8. razreda OŠ Josipdol. 
 

Na Satu kodiranja učenici su imali zadatak sami kreirati vlastitu igricu stvarajući novu galaksiju kodirajući. Pri tome su im pomogli likovi iz Star Wars-a R2D2 i BB8. Trebalo je nekoliko stotina linija kodova napisati, a rezultati su bili zanimljivi. Koliko je postupak stvaranja zaokupio mlade kreativce govori i to da zvono za odmor nisu niti čuli.

Kodirati je bilo lako, to može svatko. Probajte i vi! Pridružite se milijunima učenika i nastavnika u preko 180 zemalja koji počinju sa Satom Koda. 

Pronađite nas na karti.

Foto - Tounj

Foto - Josipdol
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju