preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

Dani kruha u Oštarijama

Autor: Josip Anušić, 18. 10. 2017.

Skoro od početka školske godine govori se o jeseni, ubiranju plodova s njiva i iz prirode. Jesen je kraj poljoprivredne sezone, godine. Završna priredba Dana kruha u našoj školi održana je u prostorima Produženog boravka pod krilaticom: "Kruh blaguj polako s puno poštovanja, kruh je život, snaga." Učiteljica Valentina Halar sa svojom dramskom skupinom uvježbala je s djecom nekoliko lijepih točaka: recitacije, igrokaz i mali mjuzikl "Pekarski bećarac" koji se svima nazočnima posebno urezao u pamćenje.

 

Učiteljica glazbene kulture, Barbara Srdarev, za ovu priliku sa svojim zborom je uvježbala novu pjesmu, prigodnu za ovaj dan: Kruh blaguj polako.
Nakon kulturno-umjetničkog programa, zamolili smo župnika da blagoslovi stol sa hranom na kojem je svaki razred imao dio svojih slastice, a veći dio hrane bio je u njihovim razredima. Nakon završenog blagoslova učenici su se uputili u svoje razrede i u miru blagovali ono što su sami uradili (ima i takvih cura i dečki) i ono što su bake i mame poslale po njima. 
Ovoj priredbici i blagoslovu nazočili su župnik pop Ante i nekolko roditelja. Iako kraći umjetnički program, šteta je da ga nije vidjelo više roditelja. Možda za na godinu da se svi dogovorimo napraviti manifestaciju većih razmjera koja bi se održala u Vatrogasnom domu. Samo da ne zaboravimo na godinu što smo ovo rekli.

Fotogalerija
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju