preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

Svečana podjela svjedodžbi i oproštaj s učenicima osmih razreda

Autor: Josip Anušić, 5. 7. 2017.

Svečana podjela svjedodžbi za sve učenike osmih razreda upriličena je u školskoj sportskoj dvorani 3. srpnja 2017. u 10 sati. Iz škole Josipdol 22 učenika osmih razreda primilo je svjedodžbu o završenom osmom razredu i uopće osnovnoškolskom obrazovanju iz ruku svojje razrednice Mirele Matović. 
Škola SIniše i Zrinka Rendulića - Oštarije na novu stazu života izvela je 16 učenika, a svjedodžbu o spremnosti za taj put podijelio je razrednik Josip Anušić.
Iz škole Lucije Capan - Tounj 8 je učenika završilo ovu etapu školovanja i kreće u izbor zanimanja, a svjedodžbe je podijelila njihova razrednica Snježana Brozinić.
Na ovoj maloj svečanosti nazočili su i mnogi učitelji koji su predavali ovih godina. Razrednici su iskoritili priliku da se zahvale učenicima svojih razreda na suradnji i razumijevaju, ali i da izraze lijepe želje glede izbora i završavanja zanimanja, i da zažele puno sreće u životu.
Za sve učenike naše škole oproštajnu riječ s puno lijepih želji i velikih očekivanja uputila je ravnateljica. Pročitajte u nastavku:

Drage osmašice, dragi osmaši, po posljednji puta dragi naši učenici,

evo stigao je i taj dan, Vaš dan kojim se opraštate od osnovne škole i polako otvarate jedno novo razdoblje u Vašim životima. Mnogi među Vama upravo sada će možda reći ah hvala Bogu riješit ću se i te škole i tih učitelja, ali kada prođe neko vrijeme i kada se slegnu Vaše emocije ipak jednog dana možda će te reći ej pa i nije bilo tako loše u toj osnovnoj školi. Vjerujem da većina Vas je isto tako sretna što je gotovo, ali i isto tako žalosna što je sve brzo prošlo jer pokušajte se sjetiti dana kada ste bojažljivo ušli u školske kao maleni prvašići i kad Vam je sve to bilo čudno i neobično, a godine su redom prolazile, Vi ste svake godine rasli, postajali sve veći, pametniji, samostalniji u radu, učitelji se izmijenjivali i evo Vas na kraju osmog razreda. Tijekom vašeg osnovnoškolskog obrazovanja Vaši učitelji nastojali su Vam pružiti što više znanja, poučavali su vas, slušali, motivirali, družili se s Vama na putovanjima, učili Vas mnogim životnim vrednotama kao što je i pomaganje drugima u svakoj prilici, suosjećanje i razumijevanje! Nadam se da ćete sve te mudrosti i znanja koja su Vam prenijeta jednoga dana i osvijestiti i da ćemo biti ponosni na Vas. Želim Vam da uspješno upišete srednju školu, učite, budite radoznali i znatiželjini, ispitujte i proučavajte svijet oko Vas i naročite budite uporni i dosljedni. Želim Vam da izrastete u poštene i vrijedne ljude koji će biti ponos svojih roditelja, ali i nas Vaših učitelja.

I za kraj malo životne mudrosti:

Pod kontrolom drži tri stvari: karakter, jezik i ponašanje.

U životu brani tri stvari: čast, prijatelje i slabije.

Iz svog života isključi tri stvari: uvredu, neznanje i zavist.

I sve dok si živ njeguj tri stvari: dobrotu, pamet i prijateljstvo.

Osmaši 2017. - podjela svjedodžbi
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju