preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

Dan škole u Tounju

Autor: PETAR MALNAR, 27. 12. 2016.

Skoro uvijek odlične stvari pamtimo po datumima. Rođendane slavimo, vjenčanja, obljetnice. Sve dobro što nam se je dogodilo vezano je  za datume. Oni čine povijest sredine u kojoj radimo i  živimo. Zbog toga naziv  ovog  članak nema slova i riječi. Samo su  u njemu  brojke koje pokazuju datum.

Petak. Tounj. Zadnji dan nastave u prvom polugodištu. Ništa drukčiji od ostalih nastavnih dana, rekli bi mnogi  i pogriješili. Oni koji su bili u školskoj dvorani složit će se da nije bio običan dan. Odlučili učenici sa svojim učiteljicama i učiteljima da na taj dan priredbom proslave Dan škole, Sv.Luciju i završetak prvog polugodišta. Nedavno održana priredba povodom Sv. Nikole i podjela darova nije umanjila volju i entuzijazam odraslih i učenika. Dva tjedna je samo prošlo od tada. Čini mi se da je to bilo samo zagrijavanje za ovo što se je događalo u petak. Iz zahvalnosti i poštovanja prema izvoditeljima ne pišem više priredba nego predstava. Predstava malih za velike, djece za roditelje ,učenika za učitelje. Plesna koreografija učenica viših razreda s dobrom glazbenom podlogom bila je samo zagrijavanje za nastavak predstave. Sigurne voditeljice najavljivale su točku za točkom, a između njih pljesak odraslih. Učenici petog razreda odigrali su skeč na njemačkom jeziku. Ništa čudno-mi smo u Europskoj uniji. Ekološka svijest i ekologija danas su život, a ne priča. Pokazali su to učenici  drugog razreda Eko igrokazom kojim su nas poučili kako se razvrstava otpad. Nastavljaju  učenici trećeg razreda pjesmom i plesom koji nosi naziv Tri listića. Igrokaz Ogledalce kojeg su izvodili učenici šestog razreda prekidan je nekoliko puta pljeskom i smijehom. Bez greške izveden s dvije odlične  improvizacije iznenadio je one koji su ga pozorno pratili. Namjerno ne spominjem imena jer bi bila nepravda nekoga posebno izdvojiti i spomenuti. Nastavljamo s bajkom o ribaru i zlatnoj ribici čiji je naziv Totalni mejkover, a izvodili su ga učenici petog razreda. Poručili su nam da pripazimo što mislimo poželjeti ako nam se dogodi ulov zlatne ribice. Jedna kratka polušaljiva rečenica. Tekst predstave napisao profesor Dražen, glazbu birao nepoznati učenik, a glumci su bili učenici od prvog do osmog razreda. Daske koje život znače bio je parket sportske dvorane. 

Ova prekrasna pred Božićna priča završila je pjesmom i plesom učenika koji su članovi Kud-a Tounjčica te poručili da priči nije kraj. Na slijedećem druženju ona se nastavlja. Poštovana ravnateljice ,načelniče i voditeljice vas u ovoj priči nisam spomenuo. Nadam se da me razumijete. Bio je to dan učenika škole u Tounju koji su posao odradili bez greške i na najbolji način zaželjeli

                            Blagoslovljen Božić i uspješnu 2017.godinu   

Fotogalerija

                                                                                                                           Petar Malnar  
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju