preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

SVETI NIKOLA U TOUNJU

Autor: Patricija Gočen, 7. 12. 2016.

Dana 6. prosinca u 10:45 sati u Područnoj školi Tounj održana je mala priredba povodom svetog Nikole. Djeca nižih razreda koja su sudjelovala u priredbi od ranog su jutra isprobavala svoje recitacije, pjesme i igrokaze kako bi sve izgledalo savršeno za svetog Nikolu. Dok su jedni radili zadnje probe, naša kuharica i učiteljica Tanja radile su fine fritule koje su se prodavale za humanitarnu akciju. Humanitarna akcija se održala za djevojčicu Emu koja je teško bolesna te su svi skupljeni novci od prodanih fritula dani za njezino brže ozdravljenje. Već u 10:15 roditelji su počeli dolaziti i zauzimati svoja mjesta. Uz fine fritule koje su gotovo svi roditelji zadovoljno jeli, roditelji i ostali mogli su kupiti božićne ukrase koje je radila i prodavala Likovna grupa.

U 10:45 govorom voditeljice škole Valentine Stipetić i dolaskom svetog Nikole započela je dugoočekivana priredba. Djeca su radosno pjevala, recitirala i glumila dok su ih roditelji gledali sa suzom u oku, a sveti Nikola zadovoljno klimajući glavom. Na kraju priredbe dobri sveti Nikola podijelio je pokone djeci uz dvoje pomoćnika iz osmog razreda. Na izlasku iz dvorane poneki su od likovne grupe kupili nekoliko ukrasa koji će im krasiti kuću i nadolazeće blagdane učiniti još ljepšima te su punih ruku i s osmijehom na licu otišli kućama. Podjelom zadnjih poklona završila je priredba te su marljivi učenici pospremili dvoranu, a nakon toga otišli na nastavu.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u priredbi, roditeljima, općini na krasnim poklonima, učiteljima na organizaciji humanitarne akcije, likovnoj grupi na maštovitim ukrasima i, naravno, svetom Nikoli.

Patricija Gočen, 8. razred 

 

FOTOGALERIJA
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju