preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

EUROPSKI ŠKOLSKI SPORTSKI DAN izlet na Klek 24-9-2016.

Autor: Josip Anušić, Anita Poljak, 27. 9. 2016.

Izlet na Klek učenika viših razreda Oš Josipdol, tj. Iz Tounja, Oštarija i Josipdola ukupno 110 učenika sa svojim učiteljicama, ravnateljicom i jednim učiteljem. Izlet je organizirala učiteljice tjelesnog u povodu akcije EUROPSKI ŠKOLSKI SPORTSKI DAN. Broj učenika koji su se odazvali na ovaj izlet, ugodno je iznenadio na zadovoljstvo organizatora i pratitelja.

Uspon do doma je trajao nešto manje od sat vremena, što je za ovako veliku grupu jako dobro. Cijelim putem držali su nas na oku 5 volontera GSS stanice iz Ogulina na čelu s Dadom, a na putu od doma pa na vrh Kleka aktivno su nas pratili Dado i gss-ovka Cika i osiguravali na kritičnijim mjestima. Na vrh Kleka uputilo se 79 učenika, a ostatak je bio kod doma Klek u društvu sa učiteljicama i ravnateljicom.
Sve je bilo za -5. Odlično vrijeme, vidik se daleko prostirao, sunce, jesenski ugođaj. Ovaj mali minus ide na račun učenika sportaša koji su stalno htjeli nametnuti brži tempo jer oni mogu, svaki dan treniraju, ali ne može da ih se sve ne pohvali jer su strpljivo slušali upute i "podnosili" umjereni tempo. I uz sve to svojim doskočicama, šalama, maštarijama, uljepšali su dan svojim odraslim pratiteljima, tj. nama. 
Namjera nam je bila učenicima osmisliti i pokazati kvalitetno osmišljeno i provedeno slobodno vrijeme. Potaknuti učenike na aktivan boravak u prirodi i bavljenje tjelesnim aktivnostima da bi se dobro osjećali. Ipak, nekoliko njih nosilo je u torbama tablete i vožnju u busu i svaku stanku koristili su za igrice, staviti slušalice u uši i sl. na tabletu i svojim mobitelima. 
Da se ne bi krivo razumjeli, nitko nije protiv tehnologije, zahvaljujući tehnologiji i ovo pišem i svima dijelim, već se zalažemo za umjerenost i primjereno korištenje suvremenih pomagala.

Fotogalerija
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju