preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

Mala glagoljska akademija

Autor: MIRJANA GRUBIŠIĆ, 6. 7. 2016.

Mala glagoljska akademija "Juri žakan" održana je u Roču od 26. lipnja do 2. srpnja 2016. godine u organizaciji Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Agencije za odgoj i obrazovanje. Suorganizator je Grad Buzet, a provoditelj Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja" Buzet. . Tema ovogodišnjeg, 24. saziva MGA,  bila je "glagoljski inicijal", a kroz nju je glagoljicu te glagoljsku materijalnu i nematerijalnu kulturu učilo i istraživalo pedesetak učenika šestih razreda iz dvanaest hrvatskih osnovnih škola među kojma su bili i naši Maći oštarski glagoljaši  Lea Franjković, Ante J. Juričić, Domagoj Belančić i Ante I. Juričić i učiteljica M. Grubišić 

Odlazak naših učenika na MGA je dio partnerskog  projekta naše škole i udruge DPD „Sv. Ivan Pavao II“ iz Oštarija koji je pokrenut s ciljem očuvanja nematerijalne kulturne baštine našeg kraja kroz Školski kurikul i izvanškolske aktivnosti kojima njegujemo glagoljicu jer naš modruški kraj baštini ostavštinu knezova Frankopana, značajnih promicatelja tog jedinstvenog  hrvatskog pisma.

MGA  pruža idealne uvjete učenicima i učiteljima da u predviđenom vremenu nauče mnogo o glagoljici od vrhunskih stručnjaka i eminentnih predavača kroz predavanja i razne radionice pa su kroz projekt, izvrsnom suradnjom škole i udruge, osigurana sredstva za putne troškove te boravak učitelja pratitelja dok je troškove boravka učenika financirala Agencija za odgoj i obrazovanje.

Više o Malog glagoljskoj akademiji istražite na poveznicama:

https://www.facebook.com/MgaJurizakan/?fref=ts

http://mga-roc.org/

http://www.azoo.hr/images/Natjecanja_2015/Natjecanja2016/_MGA_2016_NOVO.doc
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju