preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

Zaključivanje ocjena, Uredba

Autor: ZORICA JURAŠIĆ, 18. 6. 2020.

S obzirom na specifičnost organizacije i održavanja nastavnog procesa tijekom školske 2019./20. godine Vlada je donijela Uredbu vezanu uz zaključivanje ocijena na kraju nastavne godine.

       Kako je ova školska godina specifična po mnogo komponenata,  te   zbog Odluke o proglašenju epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 u Republici Hrvatskoj, u odnosu na koju je i Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju ,Vlada je donijela Uredbu o dopunama zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi  vezanu uz zaključivanje ocijena na kraju nastavne godine.

 

- Učeniku se utvrđuje opći uspjeh nedovoljan (1) ako mu je na kraju nastavne godine zaključena ocjena nedovoljan (1) iz najmanje pet nastavnih predmeta, odnosno ako nije položio popravni ispit u propisanim rokovima.

 -Za učenika koji na kraju nastavne godine ima ocjenu nedovoljan (1) iz najviše četiri nastavna predmeta, škola je dužna organizirati pomoć u učenju i nadoknađivanju znanja kroz dopunski nastavni rad koji je učenik dužan pohađati.

-Učenik od prvog do četvrtog razreda osnovne škole koji je ocijenjen jednom ili više ocjena nedovoljan (1), može prijeći u viši razred.

Uredbu u cijelosti možete pročitati na navedenoj poveznici ;     https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_64_1270.html
Facebook škole
INFORMATIKA

 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Korisni linkovi
Tražilica
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju