preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

Povratak u školske klupe

Autor: ANITA Žanić Prebežić, 4. 5. 2020.

Poštovani roditelji,

u nastavku su upute o povratku učenika razredne nastave u školske klupe.

Vezano uz povratak učenika razredne nastave u školu  navodimo nekoliko činjenica važnih za odvijanje nastave, a u skladu s uputama HZJZ.

 

 1. Razredni odjeli počinju s nastavom u različito vrijeme ( obavijest o istom dobit ćete nakon utvrđenog broja učenika koji će pohađati nastavni proces )
 2. Razredni odjeli neće imati školske odmore u isto vrijeme već s određenim razmakom, a u skladu s vremenom u kojem su započeli s nastavom.
 3. Isti učitelj će raditi s istim razrednim odjelom cijelo vrijeme, grupe se ne miješaju, te nema naknadnog priključivanja učenika
 4. Nastava engleskog i njemačkog  jezika, vjeronauka, te glazbene kulture u 4. razredu i dalje se održava na daljinu kao i dopunska I dodatna nastava
 5. Ne preporuča se izvođenje tjelesne i zdravstvene kulture u zatvorenim prostorima kao i intenzivne tjelesne aktivnosti, a izvannastavne aktivnosti neće se provoditi
 6. Preporuča se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim,kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.
 7.  Potiče se ostanak kod kuće sve djece za koju se može osigurati skrb kod kuće kao i realizacija nastave na daljinu
 8. Roditelji/skrbnici dovode i odvode djecu u škole i vrtiće na način da ne  ulaze u ustanovu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu
 9. Roditelj/skrbnik dovodi i odvodi dijete iz ustanove na način da je u pratnji jednog djeteta uvijek jedna odrasla osoba/roditelj/skrbnik koji je naveden u izjavi
 10. Kada god je moguće, u pratnji pojedinog dijeta uvijek je ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe.
 11.  Kada god je moguće, u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja živi u istom kućanstvu s djetetom, te upravo ona osoba koja je, u odnosu na druge osobe koje bi mogle dovoditi i odvoditi dijete, uključena u takav tip dnevnih aktivnosti da je njena mogućnost zaraze s COVID-19 najmanja.
 12. Roditelji se ne okupljaju na ulazu.

12. Roditelji/skrbnici ne dovode niti odvode djecu iz ustanova niti ulaze u vanjske prostore (dvorište, vrt, igralište) i unutarnje prostore ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha,  koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 , koji su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 ili su u samoizolaciji.

13. Roditelj/skrbnik potvrđuje pisanom izjavom ravnatelju ustanove prije uključivanja djeteta u ustanovu da dijete nama simptome i gore navedene bolesti, odnosno da nije u riziku, te da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja i to da je roditelj upoznat s Uputama HZJZ-a u cjelini.

      S poštovanjem

                                                                                             Ravnateljica:                     

                                                                                          Anđelina Božičević

Izjava za roditelje

 

Osnovna škola „Josipdol”, Josipdol

 

 

 

 

Na temelju Zaključka o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID–19  Vlade Republike Hrvatske od 23. travnja 2020. godine te Preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja za organizaciju rada u razrednoj nastavi i uputama za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave, a prije uključivanja učenika u razrednu nastavu od 11. svibnja 2020. u Osnovnao školi „Josipdol“

 

 

          

__________________________________,  _____________________________ 

     (ime i prezime majke i oca )                              (adresa prebivališta/boravišta)

 

u svojstvu roditelja malodobnog djeteta _________________________________

     (ime i prezime)

 

upisanog u__________________________ Osnovne škole „Josipdol“   dajemo:

                              (razredni odjel)

 

 

 

        

IZJAVU

 

 

 

 1. _____________________ (ime i prezime učenika) ne boluje niti ima simptome  bolesti COVID-19, nema povišenu tjelesnu temperaturu, nema respiratornih problema niti simptoma drugih bolesti poput gripe ili prehlade.

 

 1. Članovi obitelji s kojima učenik živi u zajedničkom kućanstvu ni drugi članovi obitelji s kojima je učenik u povremenom ili stalnom kontaktu ne boluju niti imaju simptome bolesti COVID-19 i nisu u samoizolaciji.  

 

 1. Oba roditelja učenika su zaposlena /samohrani roditelj učenika je zaposlen. (podcrtati potrebno)

 

 1. Učenik će u školsku ustanovu dolaziti i odlaziti u pratnji ______________________

 (ime i prezime) ili _____________________(ime i prezime) koja/i ne boluje niti ima simptome bolesti COVID-19 i nije u povećanom riziku od nastanka bolesti COVID-19.

 

 1. Upoznati smo s Uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu u cjelini i suglasni s njihovom primjenom.

 

 1. U slučaju promjene okolnosti navedenih u ovoj Izjavi pravodobno ćemo izvijestiti razrednika/cu, odnosno ravnateljicu i postupiti u skladu s Uputama iz točke 6. ove Izjave kao i drugim obvezujućim uputama i propisima.

 

 1. U skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka dajemo suglasnost Osnovnoj školi Josipdol za prikupljanje i obradu osobnih podataka iz ove Izjave samo u  svrhu utvrđivanja uvjeta za uključivanje učenika u razrednu nastavu.

 

 

 

                               U  Josipdolu, 4 . 5 .2020. godine

 

 

 

                                                                                                    Vlastoručni potpisi:

                                                                                              ___________________(majka)

 

                                                                                              ___________________(otac)

 

 

 

U slučaju postojanja skrbnika upisuje se te potpisuje on/a.

U iznimnim i opravdanim situacijama (nemogućnost davanja izjave drugog roditelja zbog nedostupnosti iz opravdanih razloga ) potpisuje se samo jedan roditelj.
Facebook škole
INFORMATIKA

 

         

Oglasna ploča
Novo u "literarnom"
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Korisni linkovi
Tražilica
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju