preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

 > Naslovnica
Vijesti

STEM AUTO i u našoj školi!

Autor: Anita Poljak, 7. 9. 2018.

STEM auto 2018. – jednakost prilika!

Besplatne radionice digitalne pismenosti, programiranja i robotike

10.9.2018. i 11.9.2018.

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u projektu STEM auto u suradnji s Osnovnom školom Josipdol organizira besplatnu radionicu programiranja, robotike i digitalne pismenosti.

Radionica se održava u ponedjeljak u:

Područnoj školi Skradnik s početkom u 8:30

Područnoj školi Lucije Capan u Tounju  s početkom u 10:30

Radionica se održava u utorak u matičnoj školi OŠ Josipdol prema dogovorenom rasporedu.

 

U projektu IRIM-ovi edukatoru putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice programiranja i robotike. U 2018. STEM auto će putovati u nekoliko turneja, a u trenutnoj turneji posjećujemo Liku i Gorski kotar. Ovim putem želimo pozvati da dođete i doživite kako izgleda radionica programiranja. 

Tijekom godine STEM auto će posjetiti Središnju Hrvatsku, Dalmaciju, Istru, Kvarner, Liku i Gorski Kotar kao i druge lokacije Hrvatske. Detalje o planiranoj ruti i radionicama te drugim informacijama zainteresirani mogu pogledati na web stranicama IRIM-a: CroatianMakers.hr.

STEM auto je 'bibliobus' modernog doba, u ciklusima putuje po Hrvatskoj, prvenstveno po manjim mjestima i služi kao poticaj djeci i mladima da se zainteresiraju za STEM područja i kompetencije. Te kompetencije danas ulaze u brojna zanimanja i karijere koje više ne mogu kvalitetno obavljati svoje aktivnosti bez tih znanja (novinarstvo, psihologija, sociologija, ICT zanimanja, čak i tradicionalna zanimanja poput trgovaca i učitelja). Dodatno, STEM je povezan s vještinama kritičkog razmišljanja i snalaženja u situacijama, čineći polaznike ovih radionica spremnijima za izazove s kojima će se susresti kao građani 21. stoljeća.

STEM auto je u 2016. i 2017. putovao po Hrvatskoj u 4 ciklusa. Naš edukator je u dvije godine projekta održao više od 100 besplatnih radionica za preko 1600 djece u regijama Slavonije, Dalmacije i otoka te središnje Hrvatske. Detaljnije o projektu možete pročitati ovdje, a ovdje je interaktivna karta prošlih ciklusa STEM auta.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju