preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Josipdol"

Vijesti

Vesela veljača u Oštarijama

Autor: MIRJANA GRUBIŠIĆ, 13. 2. 2016.

Protekli tjedan u našoj školi u Oštarijama učenici nižih razreda uživali su u nizu veselih i kreativnih aktivnosti koje su im pripremile njihove učiteljice Andreja, Iva, Lorena i Mirjana. Veseli tjedan započeo je mačkarama, a završio proslavom 100-tog dana škole. 

U petak, 5. veljače 2016. u učionicama nižih razreda u Oštarijama zavladala je šarolika družina. Bilo je tu strašnih gusara, lopova, ratnika, kauboja, indijanaca, spajdermana .... Tu opasnu situaciju su pod kontrolom držale moćne vještice s crnim mačkama i mnogobrojne ljepotice:  princeze, rok pjevačice i plesačice u pratnji svojih uhatih, repatih i krilatih ljubimaca. Sve skupne i pojedinačne maske imale su priliku predstavilti se  se plesnom točkom na zadanu glazbu diskodžokejice učiteljice Mirjane, dok su ih promatrale budne oči pOOvjerenstva za izbor najbolje maske čiji rad su kOOrdinirale učiteljice Andreja i Lorena. Nakon iscrpljujućeg plesa podijeljena su priznanja i nagrade, a energiju nam je vratila  čarobna krafnmajstorica, učiteljica Iva počastivši nas svojim finim krafnama.

Vesele aktivnosti nastavili smo integrirajući ih u nastavu i cijeli idući tjedan, uoči proslave 100. dana škole. Proslavu smo započeli u četvrtak, 11. veljače 2016. posjetom karlovačkom kazalištu Zorin dom gdje smo gledali lutkarsku predstavu Ljudmile Fedorove Male priče o nestašnoj Sonji. Petak je bio dan bez udžbenika, u znaku broja 100, sa nizom dinamičnih nastavnih aktivnosti koje smo okrunili zajedničkim natjecanjem. U mješovitim ekipama učenici 1.b, 2., 3., i 4. razreda uspješno su se ogledali u timskom radu i zahtjevnim  zadatcima u nizu aktivnosti sa 100 plastičnih čaša.

100. dan škole projektna je aktivnost koju provode mnoge europske škole, a u Hrvatskoj ga provodi  Udruga hrvatskih učitelja Zvono  preko eTwinning aktivnosti programa Erasmus + Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Ovo je već druga godina kako sudjelujemo u ovom projektu sa još 200-tinjak hrvatskih škola. (više na:  https://www.skolskiportal.hr/clanak/3525-projektni-dan-za-stoti-dan-skole/)

">http://

 

">http://

 

 

 


Priloženi dokumenti:
Mackare2016.avi (20.00 MB)


CMS za škole logo
Osnovna škola "Josipdol" / Karlovačka 17, HR-47303 Josipdol / os-josipdol.skole.hr / ured@os-josipdol.skole.hr
preskoči na navigaciju